Κυριακή, 15 Αυγούστου 2010

Το λάπτοπ των 35 δολαρίων

Το φθηνότερο λάπτοπ της αγοράς παρουσίασε την Παρασκευή (23/7) στο Νέο Δελχί, ο υπουργός Ανάπτυξης Καπίλ Σιμπάλ, το οποίο κοστίζει μόλις 35 δολάρια.Πρόκειται για μια touch -screen συσκευή, σαν το iPad και έχει σχεδιαστεί για φοιτητές και μαθητές που δεν έχουν πολλά χρήματα να διαθέσουν για την αγορά φορητού υπολογιστή.

Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, ο ινδός υπουργός είπε: “Έχουμε φτάσει σε ένα στάδιο όπου μπορείς όλα τα εξαρτήματα ενός φορητού υπολογιστή να τα βρεις σε συνολική τιμή που δεν ξεπερνά τα 35 δολάρια”.

Το λάπτοπ αυτό παρέχεται με Internet browsers, PDF reader, και δυνατότητες αναπαραγωγής βίντεο υψηλής ανάλυσης, όμως το hardware έχει δημιουργηθεί έτσι ώστε να είναι ευέλικτος να ενσωματώνει όλα αυτά που θέλει ο κάθε χρήστης.

O Sibal δήλωσε υπερήφανος, καθώς η συσκευή θα εισαχθεί στα Ινδικά Πανεπιστήμια και Κολέγια από το 2011 και μάλιστα σκοπός είναι η τιμή του να πέσει κι άλλο, δηλαδή στα 20 δολάρια, με απώτερο σκοπό να αγγίξει τα... 10 δολάρια!http://cosmo.gr/images/35dolarialaptop.jpg
MHNYMA AΠΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ (thanks T.B.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου