Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Κακόβουλο λογισμικό στο www.isap.gr

Σύμφωνα με περιοδικούς ελέγχους της Google, με σκοπό να ανακαλύψει αν κάποια ιστοσελίδα έχει μολυνθεί από κακόβουλο λογισμικό, το www.isap.gr είναι μία από αυτές. Κατά τον εν λόγω έλεγχο στις 30/8/2010 βρέθηκε ότι οι 12 από τις 15 σελίδες που περιλαμβάνει το site περιέχουν κακόβουλο λογισμικό.
Η ιστοσελίδα έχει βρεθεί «μολυσμένη» σε 4 ελέγχους που έχουν γίνει τις τελευταίες 90 μέρες και για αυτό το λόγο η Google το κατέταξε ως «ύποπτο»...

Η ζημιά που μπορεί να προκληθεί αν εισέλθουμε στην ιστοσελίδα, είναι να εγκατασταθεί στον υπολογιστή μας λογισμικό που εκμαιεύει προσωπικά στοιχεία ή λογισμικό που θα επιτεθεί σε άλλους χρήστες.

Πολλές φορές επιτιθέμενοι είτε προσθέτουν κακόβουλο κώδικα σε κανονικές σελίδες, είτε «τροφοδοτούν» τους επισκέπτες της ιστοσελίδας με επιβλαβές λογισμικό αποθηκευμένο σε απομακρυσμένη τοποθεσία, πάντα χωρίς να το καταλαβαίνει ο χρήστης. Αυτό συνέβη και στην ιστοσελίδα του ΗΣΑΠ όπου, σύμφωνα πάντα με την Google, το κακόβουλο λογισμικό προέρχεται από web sites εκτός Ελλάδας (nuttypiano.com, riotassistance.ru), χωρίς βέβαια να ευθύνεται ο ΗΣΑΠ για το γεγονός αυτό.

Από γεγονότα σαν και αυτό προκύπτει το συμπέρασμα ότι είναι πλέον επιτακτική η ανάγκη οι εταιρείες του ιδιωτικού αλλά και του δημόσιου τομέα να εγγράφουν στον προϋπολογισμό τους και να δαπανούν κάποια ποσά προκειμένου να διασφαλίσουν τις διαδικτυακές τους εφαρμογές καθώς επίσης και το σύνολο των πληροφοριακών συστημάτων τους.

secnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου