Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Παπούτσια στον πρωθυπουργό

Μέλος εθνικιστικής οργάνωσης που είχε προσχεδιάσει την επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού είναι ο 50χρονος γιατρός, που πέταξε τα παπούτσια του εναντίον του Γ.Παπανδρέου στη ΔΕΘ και συνελήφθη. Μαζί προσήχθη και η 15χρονη κόρη του που εικονίζεται στην ιστοσελίδα της οργάνωσης και ένας 57χρονος αγρότης. Αφέθηκαν ελεύθεροι το απόγευμα.


(Φωτό:Eurokinissi Γ.Κωνσταντινίδης)
Μέλος της οργάνωσης "Πατριωτικό Μέτωπο",  μία ομάδα εθνικιστικού προσανατολισμού είναι ο 50χρονος γιατρός - ακτινολόγος Στέργιος Ραπαδέσης που πέταξε τα παπούτσια του εναντίον του πρωθυπουργού την ώρα που έβγαινε από το κτίριο της ΔΕΘ.
Και φαίνεται πως επρόκειτο για προσχεδιασμένη ενέργεια, καθώς η οργάνωση είχε προαναγγείλει την πράξη του 50χρονου, που φέρεται να ανήκει στον ηγετικό πυρήνα, καθώς στην ιστοσελίδα της, καλεί οργανωμένα τους πολίτες να πετάξουν παπούτσια στον πρωθυπουργό, κατά την παραμονή του στη Θεσσαλονίκη.
Εδώ η κεντρική σελίδα του ιστότοπου της οργάνωσης

Τα παπούτσια που πέταξε δεν έφθασαν μέχρι τον πρωθυπουργό, καθώς βρισκόταν σε μεγάλη απόσταση, ωστόσο οι άνδρες της προσωπικής του φρουράς αντέδρασαν ακαριαία και συνέλαβαν τον 50χρονο γιατρό Στέργιο Ραπαδέση ενώ προσήγαγαν και την κόρη του η οποία αντέδρασε στη σύλληψη του πατέρα της και είναι ηλικίας 15 ετών. Μαζί τους έχει προσαχθεί στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής και ένας 57χρονος αγρότης, που βρισκόταν μαζί με τον δράστη της επίθεσης.
Το περιστατικό έγινε λίγο μετά τις 11:30 το πρωί, την ώρα που ο πρωθυπουργός έβγαινε από το κτίριο της ΔΕΘ, μετά τα εγκαίνια.
Ο 50χρονος γιατρός, που βρισκόταν σε απόσταση ανάμεσα σε άλλους παρευρισκόμενους, έβγαλε τα παπούτσια του και τα εκτόξευσε προς τον πρωθυπουργό.
Μετά τη σύλληψη του δράστη, ο Γ.Παπανδρέου δεν έδωσε συνέχεια στην υπόθεση και συνέχισε το πρόγραμμά του κανονικά.
Το απόγευμα όλοι οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς δεν ασκήθηκε καμία ποινική δίωξη εναντίον τους.
Ακολουθούν φωτό από το περιστατικό:

 
news247.gr | Η επικαιρότητα στην Ελλάδα και τον κόσμο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου