Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Άρχισαν οι ουρές στα πρατήρια

Η είδηση για τη νέα παρατεταμένη κινητοποίηση των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων Δ.Χ. προκάλεσε ουρά στα πρατήρια από το πρωί της Κυριακής για ανεφοδιασμό. Πρατήρια κατέβασαν ρολά για να κρατήσουν απόθεμα. Πλαφόν στην ποσότητα βενζίνης ανά αυτοκίνητο.



Από το πρωί ουρές άρχισαν να σχηματίζονται σε όσα πρατήρια καυσίμων δεν είχαν ήδη κλείσει και οι οδηγοί περιμένουν ώρες για να εφοδιαστούν με βενζίνη, καθώς είναι αμφίβολο εάν από αύριο δεν θα υπάρξει νέο μπλακ - άουτ, από την απεργία των ιδιοκτητών φορτηγών.
Η παρατεταμένη απεργία του καλοκαιριού που άφησε χωρίς βενζίνη χιλιάδες ιδιοκτήτες Ι.Χ. και τους ανάγκασε να αναβάλουν τις διακοπές τους, προκάλεσε αντανακλαστικά πανικού, όταν ανακοινώθηκε το βράδυ του Σαββάτου η νέα κινητοποίηση των ιδιοκτητών των ΔΧ φορτηγών και βυτιοφόρων.
Από το πρωί της Κυριακής, πολλά πρατήρια βενζίνης έκλεισαν βάζοντας τη χαρακτηριστική πινακίδα "βενζίνη τέλος" προκειμένου να κρατήσουν αποθέματα καυσίμων, καθώς κανείς δεν γνωρίζει την έκταση και το χρόνο που θα διαρκέσει η νέα κινητοποίηση.
Έτσι επέστρεψε η γνώριμη εικόνα του Αυγούστου, με τα δεκάδες αυτοκίνητα να σχηματίζουν ουρές στους δρόμους, όπου οι οδηγοί βρίσκουν πρατήριο ανοικτό, με τους πρατηριούχους να καθορίζουν πλαφόν στην ποσότητα που προμηθεύεται κάθε ιδιοκτήτης Ι.Χ. με συνηθέστερο τα 20 ευρώ, ανά αυτοκίνητο.
Υπάρχουν αναφορές για πρατήρια που ανέβασαν κατακόρυφα την τιμή της αμόλυβδης στα 1,70 λεπτά και για άλλα, τα οποία διέκοψαν την παροχή της και εφοδιάζουν μόνον με σούπερ αμόλυβδη, με την τιμή στα ύψη.
Οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων Δ.Χ. στη συνέλευση που πραγματοποίησαν το απόγευμα της Κυριακής, αποφάσισαν αποχή διαρκείας από την εργασία τους, καταθέτοντας τα κλειδιά των οχημάτων τους στις νομαρχίες, καθώς είναι σε ισχύ η επίταξη από το καλοκαίρι και υποχρεώνει σε δέσμευση των οχημάτων.
Επίσης, αποφάσισαν κάθοδο με τα φορτηγά και τα βυτιοφόρα στην Αθήνα από το πρωί της Δευτέρας, οπότε αναμένεται ασφυξία στις μετακινήσεις των οδηγών, καθώς κεντρικές οδικές αρτηρίες αναμένεται να κλείσουν.
Η κυβέρνηση βρίσκεται σε στάση αναμονής, προκειμένου να σταθμίσει το έυρος της κινητοποίησης, αλλά ταυτόχρονα στέλνει μήνυμα μηδενικής ανοχής, σε περιπτώσεις αποκλεισμού δρόμων και άρνησης συμμόρφωσης στην πολιτική επιστράτευση.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου