Κυριακή 15 Αυγούστου 2010

Λύθηκε το μυστήριο με τον Kύβο του Ρούμπικ!

Αφού οι επιστήμονες, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι το αίνιγμα του κύβου του Ρούμπικ λύνεται με είκοσι κινήσεις, χρειάστηκε να κάνουν έρευνες τριάντα ετών για να καταλήξουν σε αυτή τη διαπίστωση, τότε σίγουρα δεν πρέπει να απογοητευόμαστε για τις άπειρες και πολλές φορές χωρίς αποτέλεσμα προσπάθειές μας!




Συγκεκριμένα, οι μελετητές που διεξήγαγαν έρευνα τα τελευταία τριάντα χρόνια προκειμένου να λύσουν το μυστήριο με τον Kύβο του Ρούμπικ, επισημαίνουν πως είκοσι μόνο κινήσεις είναι αρκετές για να ολοκληρωθεί το αριστούργημα.

Οι επιστήμονες επιχειρούσαν να υπολογίσουν το μαγικό αριθμό κινήσεων που είναι απαραίτητος για να λυθεί το μυστήριο του 36χρονου πλέουν κύβου που έχει απασχολήσει και σίγουρα παιδέψει τους περισσότερους από εμάς.

Μετά τις έρευνες, υπολόγισαν πως όλες οι 43,252,003,274,489,856,000 πιθανές εναρκτήριες κινήσεις μπορούν να σας στέψουν “βασιλιά” του Kύβου μέσα σε 20 μόλις βήματα.

Βέβαια, αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν, ας μην κοροϊδευόμαστε, μεγάλες πιθανότητες να αποτύχουμε, αφού ανάμεσα σε αυτές τις κινήσεις που θα επιλέξουμε υπάρχουν 43 δισεκατομμύρια λάθος κινήσεις!

Εκπρόσωπος του εν λόγω project ανέφερε πως σε μερικά χρόνια επιπλέον επεξεργασίας θα αποδείξουν ότι 20 κινήσεις αρκούν για τη λύση του αινίγματος.

Ο Κύβος του Ρούμπικ εφευρέθηκε από τον Έρνο Ρούμπικ, Ούγγρο γλύπτη και καθηγητή αρχιτεκτονικής, το 1974, ενώ χρειάστηκε να περάσουν έξι χρόνια έως ότου βρει το δρόμο του προς τα καταστήματα παιχνιδιών της Δύσης.


http://cosmo.gr/images/rubikscube14810.jpg




MHNYMA AΠΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ (thanks T.B.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου