Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Το έσπασαν

Η ομάδα χάκερ PSJailbreak υποστηρίζει ότι κατάφερε να σπάσει το Playstation 3 και τώρα ετοιμάζεται να λανσάρει στην αγορά μια συσκευή που θα επιτρέπει την εκτέλεση πειρατικών παιχνιδιών και προγραμμάτων .

Το Playstation 3 κυκλοφορεί εδώ και 4 χρόνια στην αγορά και μέχρι τώρα κανείς δε μπόρεσε να το σπάσει. Ομάδα χάκερ ισχυρίζεται όμως ότι κατάφερε το ακατόρθωτο.
Πρόκειται για τους PSJailbreak που ετοιμάζεται να λανσάρει στην αγορά μια συσκευή που συνδέεται στη θύρα USB του PlayStation 3 και επιτρέπει την εκτέλεση πειρατικών παιχνιδιών και προγραμμάτων που δεν έχουν έγκριση της Sony.

Με το νέο USB στικάκι ο παίχτης θα μπορεί να παίζει με την παιχνιδομηχανή του κόπιες παιχνιδιών είτε στο σκληρό δίσκο του playstation είτε σε εξωτερικό σκληρό δίσκο.

Το BBC σε άρθρο του επισημαίνει ότι η νομιμότητα τέτοιων προϊόντων) διαφέρει από χώρα σε χώρα. Έτσι για παράδειγμα η γαλλική εταιρεία Fox-Chip ετοιμάζεται να αρχίσει τη διάθεση της συσκευής υποστηρίζοντας ότι είναι νόμιμη στη Γαλλία.
Σύμφωνα με το OzModChips.com, η συσκευή είναι ήδη διαθέσιμη για προπαραγγελία για 169,99 δολάρια.
Η εταιρεία ασφάλειας υπολογιστών Trend Micro προειδοποίησε για ενδεχόμενα κενά ασφάλειας από τον κώδικα του PSJailbreak καθώς φαίνεται ότι απενεργοποιεί ορισμένες ρυθμίσεις του PS3.

Ένα παρόμοιο πρόγραμμα που "σπάει" το PlayStation 3 είχε παρουσιαστεί από τον 19χρονος Αμερικανός χάκερ Τζορτζ Χοτζ ο οποίος έγινε διάσημος όταν κατάφερε να «ξεκλειδώσει» το iPhone.

Ο δαιμόνιος Τζορτζ Χοτζ χρειάστηκε μόλις πέντε εβδομάδες για να τα καταφέρει, ανοίγοντας το δρόμο στους χρήστες να «τρέχουν» πειρατικά παιγνίδια στην κονσόλα τους ή λογισμικό φτιαγμένο από τους ίδιους.

Λίγο αργότερα, όμως, η Sony ενημέρωσε τον κώδικα firmware του PS3 έτσι ώστε να εμποδίζει το τρικ του Χοτζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου