Τετάρτη, 18 Αυγούστου 2010

Ρουκέτες στη Γάζα

Τις στοές που χρησιμοποιούν οι Παλαιστίνιοι για να περνούν εφόδια στην αποκλεισμένη λωρίδα της Γάζας και ένα κτίριο, είχαν στόχο πύραυλοι που εκτόξευσαν ισραηλινά μαχητικά.

Πύραυλοι αέρος - εδάφους που εκτοξεύθηκαν από Ισραηλινά μαχητικά έπληξαν πολλαπλούς στόχους στην κεντρική και νότια Λωρίδα της Γάζας το βράδι της Τετάρτης, πάντως δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί, σύμφωνα με Παλαιστινιακές υπηρεσίες ασφαλείας.
Κατά Παλαιστινιακές πηγές Ισραηλινά F16 έπληξαν μια υπόγεια στοά μέσω της οποίας μεταφέρονταν αγαθά, στη Ράφα, κάτω από την μεθόριο Λωρίδας της Γάζας και Αιγύπτου. Η υπόγεια στοά πιστεύεται ότι καταστράφηκε.
Τα αεροσκάφη έπληξαν επίσης ένα άδειο κτίριο ανατολικά της Χαν Γιουνίς, στη νότια Λωρίδα της Γάζας. Το κτίριο βρίσκεται κοντά στο Τείχος που χωρίζει τη νοτιοανατολική Λωρίδα της Γάζας από το Ισραήλ.
Στην περιοχή είχαν σημειωθεί μάχες ανάμεσα σε Παλαιστίνιους ισλαμιστές μαχητές και Ισραηλινούς στρατιώτες, στην διάρκεια των οποίων ένας Παλαιστίνιος μαχητής σκοτώθηκε κι ένας Ισραηλινός στρατιώτης τραυματίστηκε, το απόγευμα της Δευτέρας.
Κατά τις ίδιες πηγές τα F16 έπληξαν μια έρημη περιοχή στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας.
Οι Ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές εκτιμάται ότι αποτέλεσαν επιθέσεις "αντιποίνων" για μια επίθεση με όλμους στο νότιο Ισραήλ.
Οι εκρήξεις των όλμων τραυμάτισαν δύο Ισραηλινούς στρατιώτες.Την ευθύνη για την επίθεση διεκδίκησε η ένοπλη πτέρυγα της Παλαιστινιακής οργάνωσης Επιτροπές Λαϊκής Αντίστασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου