Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

Μεγάλη έξοδος με μίνι κάυσωνα

«Ζεσταίνεται» η κίνηση στα λιμάνια και στο εθνικό οδικό δίκτυο για την τελευταία μεγάλη έξοδο του φετινού καλοκαιριού. Από σήμερα το πρωί τα πλοία αναχωρούν από τον Πειραιά για τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, με πληρότητες που φτάνουν στο 95-100%. Η ίδια εικόνα αναμένεται, σύμφωνα με τα στοιχεία κεντρικών πρακτορείων, για αύριο και την Κυριακή το πρωί.


Ιδιαίτερα αυξημένη αναμένεται η κίνηση και από τη Ραφήνα, αφού υπάρχουν πολλές αναχωρήσεις για το νησί της Μεγαλόχαρης, την Τήνο. Τα λιμεναρχεία Πειραιά και Ραφήνας έχουν λάβει σειρά από έκτακτα μέτρα, ώστε να διεξαχθεί ομαλά και χωρίς προβλήματα η διακίνηση των επιβατών.
Οι πληρότητες στα πλοία που αναχωρούν από Πειραιά φθάνουν στο 100%
Οι πληρότητες στα πλοία που αναχωρούν από Πειραιά φθάνουν στο 100%
Πάντως, το κλίμα εξόδου άρχισε να διαφαίνεται από προχθές, καθώς από τον Πειραιά και τη Ραφήνα αναχώρησαν συνολικά 35.629 επιβάτες, παρουσιάζοντας, μάλιστα, αύξηση κατά 7,2% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή ημέρα, οπότε είχαν αναχωρήσει από τα δύο μεγάλα λιμάνια της Αττικής 33.212 επιβάτες.
Η κίνηση συνεχίστηκε και χθες στα ίδια επίπεδα, χωρίς, ωστόσο, να υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στην εξεύρεση εισιτηρίων σχεδόν για όλους τους προορισμούς.
Μεγάλη έξοδος με μίνι κάυσωνα
Αντίθετα, από σήμερα το πρωί οι πληρότητες των πλοίων στα 33 τακτικά και έκτακτα δρομολόγια, που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν από τον Πειραιά για τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, φτάνουν ακόμα και στο 100%, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν εισιτήρια για αρκετούς προορισμούς.
Επί ποδός η ΤροχαίαΜαζική έξοδο όσων έχουν απομείνει στην πρωτεύουσα αναμένει σήμερα και η Τροχαία λόγω του Δεκαπενταύγουστου και των υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν το Σαββατοκύριακο.
Γι’ αυτόν τον λόγο οι υπηρεσίες της θα βρίσκονται επί ποδός, ενώ θα ληφθούν μέτρα για τη διευκόλυνση των εκδρομέων.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Τροχαίας, από τις 4 το απόγευμα σήμερα θα απαγορευτεί η κυκλοφορία των φορτηγών με ωφέλιμο φορτίο άνω του 1,5 τόνου στα ρεύματα εξόδου των εθνικών δρόμων, ενώ αυτό το μέτρο θα ισχύσει μέχρι τις 10 το βράδυ, που αναμένεται να επανέλθει η κυκλοφορία σε φυσιολογικά επίπεδα.
Για τη διευκόλυνση της επιστροφής των εκδρομέων, η απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών θα ισχύσει και την Κυριακή, στα ρεύματα εισόδου αυτήν τη φορά, από τις 4 το απόγευμα μέχρι τις 11 το βράδυ.
Παράλληλα για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων, οι κατά τόπους υπηρεσίες της Τροχαίας θα έχουν στήσει μπλόκα για τον έλεγχο της ταχύτητας και άλλων τροχαίων παραβάσεων.
Β. Ελλάδα
Μέτρα για την έξοδο
Εκτακτα μέτρα παίρνει η τροχαία και σε τρεις κύριους οδικούς άξονες στη βόρεια Ελλάδα, για να διευκολύνει την έξοδο και από το απόγευμα της Κυριακή την επιστροφή: στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Αθηνών, λόγω του κύματος προσκυνητών στο μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά στο Βέρμιο (Ημαθίας), αλλά και λόγω της καθόδου εκδρομέων προς τις ακτές της Πιερίας. Επίσης ενισχύσεις σε περιπολικά και τροχονόμους καθώς και αυξημένα μέτρα θα υπάρχουν στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανιών, όπου και θα κατευθυνθεί ο κύριος όγκος όσων θα εγκαταλείψουν τη Θεσσαλονίκη, αλλά και στην Εγνατία οδό.
ΤΑΚΗΣ ΤΕΡΖΗΣ - ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΑΛΑΓΚΟΝΙΑΡΗΣ
«Καυτό» τριήμερο
Στους 40 βαθμούς σκαρφαλώνει ο υδράργυρος
«Καυτό» Δεκαπενταύγουστο θα περάσουν οι εκδρομείς του τριημέρου, αλλά και όλοι όσοι συνεχίζουν τις διακοπές τους, αφού οι θερμοκρασίες σε αρκετές περιοχές της χώρας θα βρίσκονται κοντά στο όριο των 40 βαθμών Κελσίου. Το γεγονός ανάγκασε το υπουργείο Υγείας να προβεί σε συστάσεις προς τους πολίτες, προκειμένου να αποφεύγεται η άσκοπη έκθεση στον ήλιο και να προστατευθούν οι ευπαθείς ομάδες.
Το χαρακτηριστικό του καιρού αυτό το Σαββατοκύριακο δεν είναι τόσο οι θερμοκρασίες, οι οποίες αν και υψηλές δεν είναι πρωτοφανείς, αλλά το γεγονός ότι ο υδράργυρος θα ανέβει στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου περίπου στα επίπεδα της κεντρικής Ελλάδας, ενώ και οι βοριάδες δεν θα είναι τόσο ισχυροί ώστε να ρίξουν το θερμόμετρο σε ανεκτά επίπεδα.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, η σημερινή μέρα θα είναι η πιο δύσκολη του τριημέρου, αφού σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας το θερμόμετρο θα δείξει 39-40 βαθμούς. Στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας, πάντως, δεν αποκλείεται μετά το μεσημέρι να σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες. Καλύτερα θα είναι τα πράγματα στις Κυκλάδες και την Κρήτη όπου η θερμοκρασία θα είναι αρκετούς βαθμούς χαμηλότερη από αυτή της υπόλοιπης Ελλάδας.
Το Σάββατο και την Κυριακή ο καιρός θα είναι αίθριος και μόνο τις απογευματινές ώρες αναμένεται να συννεφιάσει σε περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και το Σάββατο δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ. Από το απόγευμα της Κυριακής, πάντως, αναμένεται ενίσχυσή τους, στα 6 μποφόρ. Από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, πάντως, η θερμοκρασία θα αρχίσει να πέφτει σταδιακά σε πιο φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.
ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΟΓΙΑΤΖΑΚΗΣ
Πτήσεις με πληρότητες κοντάστο 100%Τον δρόμο για αγαπημένους προορισμούς σε Ελλάδα και εξωτερικό έχουν πάρει αυτές τις μέρες οι Ελληνες, αποφασισμένοι να ξεχάσουν την οικονομική κρίση - τουλάχιστον το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου. Η πληρότητα στα αεροπλάνα ξεπερνά το 85% και πλησιάζει το 100% στις πτήσεις προς τους δημοφιλείς προορισμούς, όπως το Ηράκλειο και τα Χανιά, η Θεσσαλονίκη, η Ρόδος και η Σαντορίνη εντός Ελλάδος, αλλά και η Μαδρίτη, το Παρίσι, η Ρώμη, η Βαρκελώνη και η Νότια Γαλλία, σύμφωνα με τα στοιχεία του «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Ο συνολικός αριθμός των πτήσεων από και προς το διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας κατά το πενθήμερο 12-16 Αυγούστου είναι 2.710, εκ των οποίων 101 είναι πτήσεις τσάρτερ.
Οι εταιρείεςΗ κίνηση φαίνεται πως είναι παραπλήσια με την περυσινή χρονιά. Σύμφωνα με παράγοντες της «Olympic Air», αυξημένη είναι στις Κυκλάδες, ειδικά στη Σαντορίνη, ενώ κάποια πτώση παρουσιάζεται σε Κρήτη, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά. Γεμάτες φεύγουν και οι πτήσεις της «Aegean», με την πληρότητα «στο φουλ» στους προορισμούς Χανιά, Χίος, Κέρκυρα, Κως, Μυτιλήνη, Μύκονος, Ρόδος, Σάμος και προς τις μεγάλες ευρωπαϊκές μητροπόλεις.
Η πληρότητα προσεγγίζει το 100% και στα ΚΤΕΛ, όπως μας πληροφόρησε ο προϊστάμενος του κεντρικού σταθμού υπεραστικών λεωφορείων Χαρίλαος Φούκας. Σήμερα αναμένεται να προστεθούν στα 260 δρομολόγια που εκτελούνται καθημερινά ακόμα 160-170 δρομολόγια και αύριο το πρωί 110 με 120, ανάλογα με τις ανάγκες.
Μ. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

πηγη ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου