Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Η Nvidia θα υποστηρίξει SLI σε πλατφόρμες της AMD

Η Nvidia ανακοίνωσε πως θα μισθώσει την SLI τεχνολογία της στους κατασκευαστές motherboard για χρήση με επεξεργαστές της AMD, ώστε το επερχόμενο Bulldozer performance chip της εταιρείας να μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ένα ζευγάρι GPUs της Nvidia.

«Είμαστε ευτυχείς που ανακοινώνουμε πως το SLI έχει μισθωθεί στις κορυφαίες κατασκευάστριες εταιρείες μητρικών, για ενσωμάτωση στα επερχόμενα motherboards τους που θα διαθέτουν τα 990FX, 990X και 970 chipsets της AMD. Η Asus, η Gigabyte, η ASRock και η MSI βρίσκονται ανάμεσα στους πρώτους κατασκευαστές μητρικών που θα προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα, με περισσότερους να τους συνοδεύουν σύντομα,» είπε η Nvidia σε ένα blog post.

Ενόσω η Nvidia μπορεί να μη θέλει να ενδυναμώσει έναν ανταγωνιστή στην αγορά των GPUs, η κίνηση βγάζει πολύ μεγάλο νόημα. Εάν η Nvidia πιστεύει πως το Bulldozer θα είναι πραγματικά ανταγωνιστικό απέναντι στις προτάσεις της Intel όσον αφορά στους gamers, γιατί να μη θέλει να επεκτείνει την αγορά των GPUs της ώστε να συμπεριλάβει και τους πελάτες με επεξεργαστή Bulldozer;

Κάτι που επίσης ισχύει, είναι πως η Intel δε μένει απαθής στο μέτωπο των GPUs. Παρά την ακύρωση του Larrabee, τα ενσωματωμένα γραφικά των επεξεργαστών Sandy Bridge (Integrated Processor Graphics) κάνουν μερικές low-end ξεχωριστές GPUs περιττές, και η αντίστοιχη μοντέρνα πρόταση των Ivy Bridge IPGs (ο διάδοχος του Sandy Bridge) θα πάρει ένα κομμάτι της πίτας από τη mid-range αγορά για ξεχωριστές GPUs.

Όπως και να το δείτε, και η Nvidia και η AMD θα χάσουν πιθανότατα όλο και περισσότερες πωλήσεις στις GPUs τους έναντι στις IPGs της Intel μέσα στην επόμενη χρονιά, οπότε η Nvidia πρέπει να κάνει ότι μπορεί για να διασφαλίσει πως θα έχουν πρόσβαση στα προϊόντα της όσο το δυνατόν περισσότεροι πελάτες. Και αυτό σημαίνει το να δώσει τη δυνατότητα της δημιουργίας μιας συστοιχίας SLI, στις πλατφόρμες της AMD.
---------------------


Πηγή: Techout.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου