Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Το IOIO μετατρέπει το Android σε πλατφόρμα ηλεκτρονικών πειραμάτων

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση Όνομα:  IOIO2.jpg Εμφανίσεις:  13 Μέγεθος:  18,8 KBΠρόκειται για μια μικρή πλακέτα με ένα βύσμα USB, αλλά στην πράξη, η λύση της IOIO μπορεί να επιτρέψει στο Android να "συνεργαστεί" με οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή - αρκεί κανείς να έχει όρεξη, μεράκι και... ένα "κολητήρι"!

 Έχετε ασχοληθεί ποτέ με το χόμπι του να κατασκευάζετε τα δικά σας ηλεκτρονικά... "πειράματα", να κολλάτε καλωδιάκια σε πλακέτες, να "στοιχίζετε" πυκνωτές και να "παίζετε" με τις υπάρχουσες ηλεκτρονικές (ή και... ηλεκτρικές) συσκευές σας "πειράζοντας" τον τρόπο "κανονικής λειτουργίας" τους; Αν ναι, μάλλον θα σας ενδιαφέρει η νέα λύση της IOIO, που μετατρέπει οποιοδήποτε smartphone ή tablet με Android σε έναν "ελεγκτή" για άλλα projects, ή σε "πλατφόρμα" για την ανάπτυξη νέων.


Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα breakout board, μια "ηλεκτρονική επέκταση" του Android, που συνδέεται σε αυτό μέσω USB και παρέχει "εξωτερικά" από τη συσκευή μια μικρή πλακετίτσα, στην οποία μπορεί κανείς να συνδέσει άλλα κυκλώματα ή να συνδέσει τμήματα της με αυτά άλλων συσκευών. Στη συνέχεια, πρωταγωνιστικό ρόλο αναλαμβάνει το software, που "τρέχει" στο Android και επιτρέπει τη συνεργασία ή τον έλεγχο τω ν "εξωτερικών projects" - όποια και αν είναι αυτά.

Ως υποθετικό παράδειγμα, θα μπορούσε κανείς να συνδέσει ένα... ηλεκτρικό τρενάκι στο IOIO, και να ελέγχει την ταχύτητα και την κατεύθυνση κίνησης του μέσω λογισμικού. Ήδη υπάρχουν projects που δείχνουν μέσω εξωτερικών LEDs το "πόση μπαταρία απομένει στη συσκευή που τρέχει Android", ή που αναβοσβήνουν όταν έχει ληφθεί νέο SMS.

Το IOIO μπορεί να φαίνεται αρκετά εξειδικευμένο -και, ως ένα σημείο, είναι- αλλά, ταυτόχρονα, φέρνει στο νου κάτι από την... 8bit εποχή των υπολογιστών, και από "κατασκευές" όπως το αρχαίο "video backup system" της Amiga (για όποιον το θυμάται) και άλλες παραπλήσιες κατασκευές, από τότε, που οι υπολογιστές χαρακηρίζονταν ακόμη... "ηλεκτρονικοί"!

Το κόστος της συσκευής είναι $49,95, έχει σχεδιαστεί σε συνεργασία με την ίδια τη Google και κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να την 
προπαραγγείλει από εδώ.
Increase Size Decrease Size Δείτε το video

Πηγή: androidcommunity.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου