Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Αποκλείστε γάμους και βαφτίσεις

Ενοχλείστε από τις ενημερώσεις στο Home του Facebook από βαφτίσια και γάμους φίλων; Η εταιρία δίνει τη λύση του οριστικού αποκλεισμού, αφού πρώτα το επιλέξετε, ώστε να αποφεύγετε να βλέπετε νεογέννητες φατσούλες ή τα διλήμματα της επιλογής νυφικού από φίλες σας.



Σε καινοτομίες προχωρά για ακόμη μία φορά το Facebook,  προκειμένου ολοένα και περισσότεροι χρήστες να μπορούν να γίνουν μέλη άφοβα.
Πρόσφατη έρευνα απέδειξε ότι οι ενημερώσεις για τη γέννηση μωρών και για νεόνυμφους, έκαναν τους χρήστες να ενοχλούνται και να μπαίνουν στο σάιτ κοινωνικής εστίασης, λιγότερο...
Οπότε και οι τεχνικοί της εταιρίας, δεν μπόρεσαν να αφήσουν το γεγονός ασχολίαστο, αλλά και να μην σπεύσουν να εφεύρουν τρόπους για την επίλυση του προβλήματος.
Οι ίδιοι αναμένεται σύντομα να εισάγουν έναν αλγόριθμο που θα σκανάρει όλα τα τελευταία νέα και θα αναγνωρίζει αυτά που σχετίζονται με γεννήσεις και γάμους.
Ετσι ο κάθε χρήστης θα έχει την επιλογή να μπλοκάρει τις ενημερώσεις που αφορούν τέτοιου είδους κοινωνικά γεγονότα, εμ τον ίδιο ακριβώς τρόπο που μπορούσαμε μέχρι σήμερα να αποκλείσουμε όλες τις ενημερώσεις ενός χρήστη.
Η επόμενη έκδοση αυτής της επιλογής θα μπορεί να αποκλείει ακόμη και τις φωτογραφίες που σχετίζονται με γάμο ή γέννηση.
Υπεύθυνος του fb αναφέρει χαρακτηριστικά ότι: "Πολλοί χρήστες εκνευρίζονται βλέποντας πολλές ενημερώσεις από φίλους τους με μωρά να κάνουν χαριτωμένες γκριμάτσες ή να δημοσιοποιούν εικόνες της ημέρας του γάμου. Παρ' όλο που η γέννηση ενός παιδιού ή ο γάμος είναι σημαντικά γεγονότα, πολλοί χρήστες δεν καταλαβαίνουν οτι κάποιοι φίλοι τους μπορεί να ενοχλούνται από τέτοιου είδους νέα. Βέβαια άλλα νέα από τους ίδιους φίλους μπορεί να είναι ενδιαφέροντα, οπότε να μην θες να τους αποκλείσεις εντελώς, παρά μόνο για συγκεκριμένα θέματα".

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου