Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Μετά το iPhone 4 ήρθαν τα νέα iPod από την Apple

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Σαν Φρανσίσκο, η Apple παρουσίασε, μεταξύ άλλων, τη νέα σειρά iPod και το iTunes 10 που προσφέρει τη δυνατότητα κοινωνικής δικτύωσης μέσω της μουσικής.

Σε ό,τι αφορά τη γκάμα των iPod, το νέο iPod touch διαθέτει αξιοσημείωτα νέα χαρακτηριστικά, όπως την εκπληκτική οθόνη της Apple με τεχνολογία Retina, δυνατότητα βιντεοκλήσης, εγγραφή video υψηλής ευκρίνειας, επεξεργαστή Α4 της Apple, το iOS 4.1 και GameCenter που θέτει ψηλά τον πήχη της ψηφιακής διασκέδασης. Τα χαρακτηριστικά αυτά ενσωματώνονται στο πιο λεπτό και ελαφρύ iPodtouchμέχρι στιγμής, καθώς το νέο iPodtouch κρύβει μέσα του την πιο προηγμένη τεχνολογία της Apple και κυκλοφορεί σε μοντέλα των 8, 32 και 64 GB. 


Επιπλέον, η Apple, παρουσίασε ένα ολοκαινούριο μοντέλο iPodnano, το οποίο διαθέτει οθόνη πολλαπλής αφής, διευκολύνοντας την περιήγηση στα μουσικά αρχεία, καθώς και λίστες αναπαραγωγής Genius και ραδιόφωνο. Σχεδόν στο μισό μέγεθος από την προηγούμενη γενιά και με χωρητικότητα 8 και 16GB, το νέο iPodnano είναι φτιαγμένο από αλουμίνιο για να αντέχει και διαθέτει κλιπ, ώστε να το προσαρμόζει ο χρήστης εύκολα στο ντύσιμό του. Ως προς τη σειρά των iPodshuffle, το τελευταίο μοντέλο συνδυάζει κουμπιά και την πρωτοποριακή τεχνολογία VoiceOver, έχει κατασκευή από αλουμίνιο, χωρητικότητα 2 Gb και 50% μεγαλύτερη μπαταρία, προσφέροντας 15 ώρες μουσικής με μια φόρτιση.

Τέλος, το νέο iTunes 10 εισάγει το Ping, την κοινωνική δικτύωση για τη μουσική. Μέσα από το iTunes 10, ο χρήστης μπορεί να είναι πάντα σε επαφή με τους αγαπημένους του καλλιτέχνες και τους φίλους του, μαθαίνοντας τι μουσική προτιμούν. Ταυτόχρονα, μπορεί να μοιραστεί απόψεις, λίστες αναπαραγωγής και να μαθαίνει νέα για επερχόμενες συναυλίες.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου