Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Το έκοψε στα δύο

Ο Aldi Rizal, που είχε φτάσει να καπνίζει 40 τσιγάρα την ημέρα, αν και ήταν μόλις δύο ετών, κατάφερε να απεξαρτηθεί από τη νικοτίνη μετά από τρεις μήνες. Είχε αρχίσει να παρουσιάζει προβλήματα υγείας (Vid).

O νεότερος καπνιστής του κόσμου, φαίνεται ότι κατάφερε να απαλλαγεί από την βλαβερή αυτή συνήθεια στα... δύο του χρόνια.
Η εικόνα του Aldi Rizal να καπνίζει είχε συγκλονίσει πριν μερικούς μήνες. Ο πιτσιρικάς δεν άντεχε αν δεν κάπνιζε τουλάχιστον 40 τσιγάρα την ημέρα και γι' αυτό στάλθηκε για θεραπεία μετά από παρέμβαση των αρχών της Ινδονησίας.
Μετά από τρεις μήνες εντατικής θεραπείας, κατάφερε τελικά να απεξαρτηθεί και πλέον παίζει και συμπεριφέρεται σαν φυσιολογικό παιδί.
Ωστόσο η θεραπεία δεν ήταν εύκολη. Τις πρώτες μέρες ο Aldi ήταν ιδιαίτερα νευρικός και λίγες ώρες μετά το τελευταίο του τσιγάρο, άρχισε να κλαίει και να χτυπά το κεφάλι του στον τοίχο.
Ο μικρός έπρεπε να κόψει επειγόντως το κάπνισμα, καθώς είχε αρχίσει να παρουσιάζει προβλήματα στους πνεύμονες και την καρδιά και πολλές φορές το βλέμμα του ήταν άδειο.
Όλα άρχισαν πριν 11 μήνες όταν ο πατέρας του του έδωσε ένα τσιγάρο για να του περάσει ο... πονοκέφαλος (!). Το παιδί έγινε μανιώδης καπνιστής και πήρε βάρος. Το μόνο που έκανε ήταν να καπνίζει και δεν ήθελε ούτε να παίξει.
Οι γονείς του ζήτησαν βοήθεια μόνο όταν διαπίστωσαν ότι δεν μπορούσαν να πληρώνουν για δύο πακέτα τσιγάρα την ημέρα, χωρίς τα οποία, ο μικρός γινόταν θηρίο.


1 σχόλιο: